Singapore och Bali


Aventyret gar vidare och nu ar det inte lang tid kvar innan jag kommer hem igen. Singapore var riktigt harligt och hann med bade polisforhor, universal studios, nattsafari och singapore flyer (varldens hogsta pariserhjul) aven fast vi bara var dar tva natter. Universals var haftigt och vi hade san tur att vi var dar nar dar inte var nagot folk alls sa vi bara akte och akte karuseller. Har traffat upp olivia ocksa och dessutom hanna och kajsa som jag och elin traffade i malaysia. Vi hangde ihopa i singapore och nu aven pa bali. For just det, vi ar nu pa bali! Solar, badar (aven i poolen som vi numera har!), surfar och ska prova pa nattlivet ikvall! Har traffat Hanna Wall ocksa, ska nog hanga med dem till gilioarna om nagra dagar :) inga bilder i detta inlagget tyvarr, det kommer!

Till världens finaste Elin


Eller ska jag säga Alin, Ellen, Ajlin, cinderella, barbie, lady gaga? Kan inte riktigt förstå att vi inte reser tillsammans längre. I nästan elva veckor har vi hängt ihopa, dag ut och dag in. Sovit varenda natt (hehe, den här förstår bara du elin) tillsammans, hur tomt tror du inte det känns nu? Kommer aldrig kunna somna inatt, har ingen att säga godnatt till, ingen att säga till att fläkten blåser för kallt eller att den inte blåser alls. Vi har så många fina minnen att dela nu, du och jag. Ingen annan kommer förstå vad vi varit med om, ingen kommer förstå hur jobbigt det var i cameron highlands eller lyckoruset när vi var ute med longtailbåten med sverigegänget. Jag är glad att vi delar dessa minnena elin, ångrar inte en sekund av resan. Vi har inte bråkat, inte tjafsat ingenting på elva veckor, det måste bevisa hur bra vi funkar tillsammans! Tror vi är ganska överrens om att de tre veckorna i södra thailand var höjdpunkten på resan, men höjdpunkten för mig var att få dela det med dig. Armbandet kommer vara som en symbol för denna resan, något vi kan titta på när vi tänker tillbaka på allt vi gått igenom. När du sitter där på island och kanske känner dig ensam eller längtar hem (inte för jag tror det, du kommer trivas som fisken i vattnet) så tänk på alla roliga stunder vi haft och att jag alltid finns där för dig, alltid. Kommer att tänka på alla nätter när vi inte kunde somna efter att vi varit ute och festat och det istället slutade med att vi låg och skrattade åt hur kvällen slutade (lovade att inte skriva ut dina härliga citat här, det är något mellan dig och mig). Du ska veta att du betyder jättemycket för mig och jag kommer sakna dig massor när du är på island. Jag saknar dig redan, bara efter några timmar! Kunde inte hålla tårarna borta riktigt efter att vi sagt hejdå till varandra, det känns så konstigt utan dig. Jag önskar dig allt gott, jag vet att du kommer älska island men inte för mycket hoppas jag så att du kommer hem igen! Längtar till våra skypedejter och om några veckor lovar jag att det omtalade brevet kommer!

Love u! <3










Dålig uppdatering, jag vet!


Men det har hänt så mycket nu sen förra uppdateringen, så jag har inte riktigt haft tid att skriva här. Efter mycket tjat från mor kände jag dock att det nog var dags nu.

Vi reser inte längre med Mirijam utan två dagar efter förra inlägget tog jag och Elin bussen vidare till Malaysia och Kuala Lumpur. Bussresan tog nästan ett helt dygn, men det var "lyxiga" bussar och allt gick väldigt smidigt.  Gränskontrollen gick också bra, inga problem alls. När vi kom ner till Kuala Lumpur klockan fem på morgonen hittade vi boende väldigt snabbt på ett guesthouse i chinatown mitt i centrum. Vi stannade där en natt och hann umgås en dag med två härliga tjejer från strömstad!

Från Kuala Lumpur tog vi sen bussen vidare till Tanah Rata och Cameron Highlands. Bussresan dit var en upplevelse i sig, vi skulle upp i bergen och vägen var en riktigt kringelikrokväg och på ena sidan fanns det en bergväg och på den andra ett stup! Men vägarna i Malaysia är riktigt fina så det var inga problem. Men när vi kom fram till Cameron Higlands fick vi en lite chock, det var riktigt kallt! Eftersom det ligger uppe i bergen var vi lite beredda på det, men vi har ju inte tjocka kläder så det blev lite småkallt med tanke på att det regnade en del också. Såklart lyckades vi komma på någon dum högtid så det var folk överallt, typ inget boende och det boendet som fanns var riktigt dyrt. Men efter att ha letat runt en del hittade vi till slut ett helt okej boende. Första dagen åkte vi till teplantage och lite så, men andra dagen var då vi gjorde det vi åkte dit för att göra, vi såg världens största blomma! Fast egentligen är det en svamp fick vi reda på sen, men den var riktigt fin! Vägen dit var dock en utmaning i sig! Djungelvandring i tre timmar var man inte riktigt tränad för efter två månaders semester, haha. Det var inte någon söndagspromenad heller som pappa trodde utan det var upp och ner på leriga stigar som egentligen inte var någrar stigar utan bara lite upptrampat!

Efter några dagar i kylan kände vi för lite sol och bad så vi begav oss ner till Port Dickson. Sol och bad trodde vi, men icke så nicke. Port Dickson är världens mest öde ställe, inga matställen ingenting. Boendet kändes precis som s-21, riktigt äckligt! Visst stranden var fin men det var bara vi som var turister på hela stället och de enda i bikini så alla tittade och det gjorde en väldigt obekväm.

Vi skulle egentligen stanna i Port Dickson fler dagar men valde att ta oss tillbaka till Kuala Lumpur istället och vilket bra val vi gjorde, älskar detta stället! Vi lyxade till det nu de sista dagarna innan Elin ska hem (kommer till det snart) med boendet, älskar när vi lyxar till det, hehe. Shoppingen här är underbar! Vi shoppar hela tiden, som galningar. Dock har jag inte handlat så mycket, men Elin passar på att handla nu innan hon ska hem. Det är inte bara fina saker, utan det är billigt också och det gillas!

Vi har hittat flera olika shoppingcenter, som är typ minst fem våningar, men favoriten är ett tio våningar stort shoppingcenter med nöjespark på femte och sjunde våningen. Ja ni hörde rätt, en nöjespark inomhus! Så nu har vi åkt asiens längsta inomhus berg och dalbana också! Förutom shoppingen har vi hunnit med att besöka butu caves, petrona towers och IKEA. IKEA såg precis ut som hemma, lite nostalgikänslor fick man allt när det stod på svenska på skyltarna också. Dock var köttbullarna en besvikelse, smakade inte alls som hemma!
 
Jo tillbaka till att Elin åker hem snart, om rättare sagt 2 ynka dagar! Har inte riktigt förstått det, vi har hängt dag ut och dag in i nästan 11 veckor. Kommer kännas tungt när vi säger hejdå till varandra, för vet inte när vi kommer ses igen nästa gång med tanke på att hon hinner åka till island (hon ska jobba där) innan jag kommer hem. Natten som jag ska sova själv här i KL kommer kännas som en evighet. Dagen efter Elin lämnar åker jag sen vidare till Singapore där jag ska möta upp Olivia!

Det enda som vi inte riktigt gillar med Malaysia är maten, så det blir typ västerländs mat hela tiden (: subway börjar vi bli stammisar på nu på morgonen.



Elin och den stora blomman!



Djungelvandring



IKEA


Teplantagen (lite orordning i bilderna)





De berömdra petrona towers!



stranden i Port Dickson, precis efter en regnskur så därför inget folk!



Butu caves, trapperna där var också lite jobbiga kan jag meddela!



utsikten från butu caves!



lite nostalgikänslor där!

RSS 2.0