BESÖK

 
Nu i dagarna har vi haft lite molnigt och blåsigt, men det är ändå lite skönt att få lite avbrott från den tryckande värmen emellanåt. Lyckades bränna mig för drygt en vecka sedan och sen dess har jag inte varit så mycket i solen. Vi ska ju vara här i nästan fem veckor till så jag känner att jag bygger hellre upp en grundbränna och solar mycket i slutet av resan så brännan den kan hålla sig tills jag kommer hem istället för att jag toksolar och sen fjällar av allt precis innan hemfärd. Bra resonerat väl?
 
Igår kom Peters mamma Marianne hit och hon ska stanna hos oss i två veckor. Härliga goa Marianne! Så kul med besök hemifrån. Det här börjar nästan kännas som hemma för oss nu, vi har kommit in i en vardag nu så det var väldigt kul att höra lite om vad som händer hemma. Om två veckor får jag också efterlängtat besök, räknar dagarna! Med sig hade Marianne också en bok som jag har gått och trånat efter sedan vi åkte. Vågar knappt skriva ut här vilken bok det är eftersom det bara är en massa tantsnusk, haha. Men det känns som att alla man känner läser de här böckerna, jag pratar såklart om triologin om Mr. Grey. Jag har läst de två första böckerna innan vi åkte men den tredje hade inte kommit ut när vi åkte så blev väldigt glad när Marianne berättade att hon hade dem med sig.
 
 
På lördag börjar melodifestivalen för er där hemma i kalla Sverige, men för oss börjar den inte förräns på söndag (vi är sex timmar före). Så på söndag annornas det meldodifestivalenkväll med pizza på hotellet där vi bodde innan. Har inte en aning om vilka artister som ska vara med ens, så ska bli kul när man kan gå in med noll förväntningar.
 
Jo måste berätta en sak till. Häromdagen när jag låg ute och solade så började plötsligt en thailändare klättra upp för grannens palm. Han klättrade upp utan säkerhetslinor, ingen säkerhet alls hade han. Palmen är ändå  15-20 meter så min enda tanke var: snälla låt han inte ramla ner framför mina ögon. Han skulle upp och skära ner några kokosnötter.
 
 
See you soon babboo
 
 

JOB2DO

 
Efter en lugn vecka blev det ytterligare lite festligheter för min del igårkväll. Pratade lite med Kristoffer i veckan och han bjöd med mig och se det thailändska bandet Job2do. Kvällen började med grillning på Kristoffers bar Shooters. Det var nästan alla från måndagen där så det var väldigt kul. Vi körde lite roliga ölspel och förfestade lite innan vi skulle vidare till "konserten".
 
Förutom Kristoffer träffade jag och Elin också Anders och Mattias förra året när vi var ute och reste. Vem tror ni också är med på festligheterna igår? Jo dom! Så sjukt kul att se dem igen, det trodde man inte förra året när man träffades att man ett år senare skulle träffas igen på lilla Koh Lanta. Dessutom fick jag höra igår att Leo och kanske hans bror Rasmus som också var med förra året ska komma hit om någon vecka. Världen är allt liten.
 
 
(ber om ursäkt för bildkvalitén, men tog dem med min iphone)
 
Tillbaka till kvällen nu. När klockan blev halv tolv tog vi en tuk tuk bort till där konserten skulle vara. Kristoffer hade sagt innan att det brukar vara bra tryck när dem spelar men det var det verkligen inte igår. Riktigt synd, men vårt lilla gäng hade väldigt roligt ändå. Efter ett tag tog jag, Kristoffer, Kristoffers tjej Denise, Anders och en kille till som jag inte kan namnet på en tuk tuk ner till ett mysigt ställe som hette the Corner. Där var vi dock inte allt för länge, blev rätt trötta på slutet så jag, Kristoffer och Denise gick längs stranden hem till mig (inte alls långt, några hundra meter) där dem sedan tog en tuk tuk hem till sig.
 
Idag har jag inte heller gjort mycket. Vaknade vid halv tolv tiden, gick upp och gick ut och la mig med Hannah och solade lite innan jag la mig och läste. Sen hade pojkarna en kompis här och Livs kompis Julia kom förbi och lekte och helt plötsligt var det kväll igen och nu sitter jag här och skriver detta innan jag ska gå och lägga mig. Tufft liv man har hörrni.
 
 
 
 

SLAPPA DAGAR

 
Det här med att jag skulle uppdatera väldigt ofta går inte så bra märker jag. Även fast vi inte gör så mycket om dagarna så bara försvinner dem och när barnen sen kommit i säng är jag så trött och tänker; jag gör det imorgon istället. Men som ni förstår så har inte det heller hänt. Nog pratat om det nu.
 
På dagarna gör vi inte mycket. De tre äldre barnen åker till skolan med skolskjuts som hämtar dem där vi bor vid åtta på morgonen, kommer hem igen vid tvåtiden på eftermiddagen. Tiden där emellan är vi andra hemma och bara slappar och tar det lugnt. Badar lite i poolen, läser och solar såklart. Nej det är väl så våra dagar ser ut, inte helt fel kan jag lova.
 
 
 

SHOOTERS

 
Dagarna verkligen baa springer förbi. Idag är det två veckor sedan vi lyfte från Arlanda, men det känns som vi kom igår! Tur att vi har nästan sex veckor kvar, måste hinna bli riktigt brun också. Haha, jag och pappa har en tävling. Han skulle köra med sollampa där hemma så ska jag sola här, hoppas det blir en solklar vinst till mig annars blir jag deprimerad. Nej nu ska jag berätta massa andra roliga saker som hänt för er.
 
I förrgår var det som sagt dagen med stort D. Dagen började precis som vi hade planerat. Vi möttes upp, stack ner en runda till stranden, gick på massage, tog en lunch och därefter åkte vi bort till marknaden. Det blev inga kap för min och Sofies del, men Sophie som Sofie reser tillsammans med hitta massa fint. Jag ska handla några riktigt fina väskor där innan jag kommer hem, men väntar nog in i det sista innan jag handlar dem.
 
Efter marknaden åkte Sophie och Sofie hem till sig och jag hem till huset för att göra oss i ordning inför kvällen. Vid sju kom brudarna hit, så drack vi lite cider och bara satt och snackade. Sen gick vi och åt på Galaxy (såklart) men väl där började Sofie må lite dåligt.
 
Om ni läste min blogg förra året när jag var ute och reste så skrev jag om en kille som hette Kristoffer som var med i det stora gänget som vi blev efter Phi Phi. Lång historia, men i alla fall så är han också på Koh Lanta nu och har hyr en bar som heter Shooters. Detta berättade jag för Hannah och Peter när vi kom hit och planerna var då att vi (Jag, Sophie och Sofie) skulle gå dit efter Galaxy. Men i om med att Sofie inte mådde så bra så funderade vi på att hoppa det. Då får jag ett sms av Hannah som säger att de har lagt pengar i baren på Shooters och pratat med Krisoffer så de skulle fira Sofie och fylla mig. Alltså hur glad blir man inte då? Underbara människor!
 
 
 
Så vi kände att vi kunde väl gå dit en runda i alla fall, men när vi väl var utanför så mådde Sofie sämre och ville åka hem och Sophie följde med henne tillbaka till deras hotell då. Men jag ville inte riktigt åka hem än och dessutom träffade jag på Kristoffer som sa: Du ska ingenstans, du ska komma in här och dricka drinkar. Sagt och gjort. Det blev en riktig helkväll och jag träffade massa nytt och roligt folk, speciellt fem göteborgare som jag senare hängde på och käkade nattamat med och delade tuk tuk med dem hem. Halv fyra på morgonen var jag hemma, vilken kväll. Synd att inte Sophie och Sofie var med bara. Men det kommer förhoppningsvis många fler kvällar som denna!
 
Hoppas ni har det bra där hemma, nu ska jag gå och leka lite med Vida medan de andra är i skolan.
 
Puss!
 
 
 
 

SNYGGA FLICKOR


Efter förra inlägget i fredags mötte jag upp fina Emily och Emma. Vi satt först hemma hos oss och tog några cider innan vi stack ut till vårt favoritställe Galaxy, där vi åt och drack lite drinkar. En väldigt trevlig kväll och kul att ses igen, vi har inte setts på evigheter. Dock skulle dem vidare till Krabi igår så hann inte träffas mer men vi ska absolut träffas när vi alla kommer hem igen. Goa töser!

Igår gjordes det inte många knop. Killarna hängde med sina kompisar och vi andra tog det lugnt. Vida har blivit bättre men det lutar mot att hon har drabbats av RS-viruset. Liv fick feber igår men det gick snabbt över igen som tur var.

Om igår var lugn så var idag ännu lugnare! Har hängt vid poolen hela dagen och bara tagit det lugnt. Vi är väldigt noga med att barnen smörjer in sig hela tiden och med hög solskyddsfaktor, men vad gör inte jag då om inte går och bränner mig? Ser ut som ett stoppljus i ansiktet! Haha, pinsamt. Men hoppas det lägger sig till imorgon!

Imorgon är nämligen dagen med stort D. Sofie kommer hit! Åh vad jag saknat den tjejen. Har gjort upp massa planer för dagen imorgon, kommer inte kunna sova en blund inatt. Först ska vi mötas upp på förmiddagen, äta lite, sola och bada, ta någon massage och sen sticka iväg till en marknad lite längre bort på ön där de säljer massa billiga saker. Sen sticker vi hem till oss, förfestar lite innan vi går ut och äter och ser vart kvällen leder.

Jag har en egen dörr till mitt rum så Peter sa igår att jag skulle få nyckeln så att jag kunde rulla hem imorgon, haha vi får väl se om det blir så pass. Men kul ska vi ha i alla fall!

Nu ska jag sova, hoppas ni har det bra.

Puss!


VÅRT HUS


Hej mina vänner. Har inte varit världens bästa på att uppdatera här, men vårt internet i lägenheten var inget att hurra över. Men nu har vi äntligen flyttat in i huset och här är det bra internet.

Det är inte bara vårt internet som är bra, huset är helt fantastiskt! Går knappt att beskriva eller få med på bild, men ska försöka så gott jag kan! Vi har förutom en infinity pool också ett stort biorum, va sägs om det liksom?

Nog om huset nu. Barnen har gått i skolan hela veckan och trivs hur bra som helst, skönt! Lilla Vida däremot har blivit sjuk, så var med henne på sjukhuset igår. Hoppas hon blir bättre snart.

På söndag kommer Sofie hit, som jag har saknat henne. På måndag fyller hon dessutom 20 år så då ska det mysas hela dagen sen fest! Ska bli sjukt kul, längtar!

Nej nu ska jag gå och möta upp en kompis som är ute och reser och är här på ön tills imorgon. Ska bli kul, vi har inte setts på länge!

Ha det så bra!

Puss

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3131952/images/2013/pic_50f93db4ddf2b30b8e91cac7.jpg" class="image">


PETERS FÖDELSEDAG

 
Hipp hipp hurra för Peter idag!
 
Idag fyller Peter 38 år, så imorse fick vi gå upp och sjunga för honom. Dock hade vi ingen tårta med ljus, så det fick bli en champagne och mugghållare till ölen. Det ska poängteras att champagnen inte dracks imorse utan först nu ikväll. 
 
Efter det blev det frukost innan gänget Hannah, Peter och de tre äldsta barnen åkte iväg för första dagen i skola och dagis. Det var tre förväntansfulla barn som åkte imorse kan jag berätta. 
 
Under tiden de var iväg så hängde jag med vida här hemma i lägenheten. Under tiden hon sov passade jag på att sola lite i det underbara vädret. När de andra kom tillbaka igen så gick vi ner till stranden för att äta en tidigt middag tillsammans.
 
Mätta och trötta gick vi tillbaka till lägenheten där jag, mio, liv och Peter badade en lång stund. Skönt!
 
Nej nu ska jag nanna kudden, dröm sött mina vänner. 
 
Puss

BAJEN

 
De första dagarna har verkligen gått fort. Idag tog resten av familjen sovmorgon till elva (tidsomställningen gör att vi är vakna länge på kvällarna och sover länge på morgonen), men jag ställde klockan vid åtta och gick upp och solade lite innan de andra vaknade. När alla var uppe gick vi till stranden för att äta frukost/lunch och därefter blev det sol och vad någon timme, både i havet och i poolen.
Nu ikväll gick vi och åt på en restaurang som heter Bajen och ligger inte så långt i från där vi bor. Det är en restaurang som serverar bland annat svensk mat, så det var nästan bara svenskar där.

På tal om något helt annat så gillar jag inte så stark mat, rättare sagt så känns det som munnen och läpparna ska brinna upp. Men Peter och framförallt Hannah älskar det så de tyckte ju såklart att jag skulle prova deras mat idag. Gick bättre än jag trodde men det kändes som om läpparna brann, haha. Innan vi åkte hit berättade jag att förra gången vi var i Thailand så sa vi falang (betyder typ vit/turist) så då fick man det lagom starkt och nu så håller hela familjen på och säger det så fort vi är och ska äta någonstans. Pinsamt!
 
Vårt internet vill inte riktigt som jag vill så det är riktigt segt att ladda upp bilder, men livar att lägga upp bilder imorgon. 
 
Nu ska vi se klart filmen, sen är det läggdags. Gör snöänglar för mig också där hemma, haha! 
 
Puss

Koh Lanta

 
Nu är vi äntligen framme. Resan gick väldigt bra med tanke på att vi var fyra barn, varav en bebis på sex månader. Vi hade tre olika flyg och sista biten var bil och båt innan vi var framme på Koh Lanta. 
Nu bor vi i en lägenhet kan man säga, som har tillgång till pool, 40 meter till vattnet och ligger på populära Long Beach. Om en vecka ska vi däremot flytta in ett hus som ligger precis vid stranden och där ska vi bo de resterande sju veckorna. Det sägs vara ett riktigt fint hus så det ser vi alla mycket fram emot! 
 
Jag har kommit fram till att jag verkligen älskar att vara utomlands. Gillar värmen, atmoosfären och människorna. Här i Thailand är alla väldigt trevliga och snälla. Dock är det vääääääldigt mycket svenskar här på Koh Lanta, lite tråkigt men skönt för barnen som förhoppningsvis hittar många kompisar att vara med.
 
De tre äldre barnen ska gå i en svensk skola som ligger en liten bit ifrån där vi bor, så det kommer bli som en "vanlig vardag" för oss, eller så vanlig den kan bli i alla fall. 
Ikväll hittade vi en väldigt mysig restaurang som vi satt på i flera timmar. Hela familjen käkade Pad Thai och barnen drack frukt shakear medan jag och Hannah drack goda drinkar. 
Redan igår hann barnen med att få massage när vi var nere vid stranden, men imorgon ska jag definitivt försöka hinna med en body scrub och kanske till och med massage. Dessutom hyrde Peter en egen tuk tuk idag (en sån med stor sidovagn) så imorgon ska vi försöka hinna med en upptäcktsfärd. 
 
 
Hoppas ni har det bra där hemma!
 
Puss&kram
 
(Skrev detta igår men ville inte laddas upp då, så detta publiceras en dag för sent) 
 

THAILAND

Då var det äntligen dags. Sju månader har tillbringats i huvudstaden och det har varit ett underbart äventyr. Nu är det dags för ett nytt mina vänner. Imorgon går flyttlasset vidare till Thailand och Koh Lanta och där ska vi bosätta oss i en strandvilla i åtta veckor. Familjen jag följer med har hyrt ett hus i åtta veckor och barnen ska gå i skola respektive förskola. Det kommer med andra ord bli att vi har som en vanlig vardag där nere, förutom då att det är liiiite varmare och vi har en egen pool och 20 meter till havet. Hehe. När man tänker på det är det rätt komiskt att jag för drygt ett år sedan inte ens varit i Asien och när vi kommer hem från Thailand i mars så har jag varit i olika delar av södra Asien i sammanlagt fem månader. Jag klagar inte direkt. När vi kommer ner till Thailand kommer jag uppdatera mer regelbundet och förhoppningsvis varje dag, och då kommer det blir massor av bilder, det lovar jag.

Ha det så fint så länge!

Puss


RSS 2.0