Skolvecka

 
Nu har vi börjat komma in i vardagen på riktigt här i Kamloops. Skolan skulle ha startar i måndags men på grund av en snöstorm i söndagskväll så var skolan stängd i måndags. Vi bestämde oss istället (Jens idé) för att gå upp till Aberdeen Mall så jag kunde fixa ett kanadensiskt nummer och Jens kunde köpa träningsskor. Det är kanske 2,5 km till Aberdeen om ens det men snacka om en backe! Dessutom hade de inte plogat trottoaren så vi fick pulsa fram i 50 cm snö, kan säga att vi alla hade lite att säga till Jens när vi kom upp om backen men bra träning :) 
 
 
 
 
Tuuli som gick framför mig och Jens där långt framme. 
 
 
I tisdags började skolan istället och vi har nu haft alla våra lektioner en gång. Vi går precis som på gymnasiet här så vi har ca 75 minuters lektioner två till tre gånger i veckan i varje kurs. Dock har vi små läxor varje vecka och speciellt till första lektionen av varje kurs i veckan. Det tyst små quiz man ska göra så de ser att man har läst kapitlet i boken som vi ska gå igenom på lektione.  De flesta kurser vi läser verkar väldigt roliga men sen har vi statistiken som jag inte riktigt fått grepp om än men där har vi också bara 50 minuter lektioner så hann inte med så mycket idag. 
 
När vi skulle gå till skolan idag upptäckte vi att vi hade två kurser på samma tid så fick ta oss mer till intenational admission och försöka fixa det. Nu står vi på en väntelista för en av kurserna men hoppas på att vi kan bli registrerade (går på lektionerna som vanligt ändå). De har ett helt annat system här så det tar lite tid att lära sig allt. Vi går med många utbytessrudenter men också några kanadensare :) 
 
 
 
I söndags innan snöstormen drog igång på riktigt så var alla nya utbytessrudenter iväg på tubing. Man satt i en stor badring och åkte ner för en backe. Sjukt roligt då man åkte i stora gäng men det var så fruktansvärt kallt! (Som ni kanske ser på bilderna) 
 
Det var allt för denna gången! Ikväll ska vi laga tacos hela gänget och bara hänga innan skolan drar igång på riktigt :) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0