Siem Reap och Phnom Penh


Ja då har vi varit i Siem Reap och befinner oss nu i Kambodjas huvudstad Phnom Penh. Att ta buss i Kambodja tar verkligen sin tid och vägarna ska vi inte ens prata om! Efter att ha åkt buss i typ 13 timmar kom vi fram till Siem Reap och hitta boende var inga problem. Dagen efter tog vi en rejäl sovmorgon och åkte bort till Angkor wat för att se solnedgången. Inte bara solnedgången såg vi vid Angkor Wat (ni får googla, jag orkar inte förklara, hehe), nejnej, dagen efter tog vi en tuk-tuk05:15 (!) för att se soluppgången också. Var väldigt mysigt, men efter ha åkt runt och sett på massa olika tempel och ruiner i flera timmar åkte vi tillbaka till guesthouset och sov middag. Annars hände det inte så mycket annat i Siem Reap, vi unnade oss massage och gick på en grymt mysig nattmarknad där de hade riktigt god mat. Träffade på Anders och Sofie en kväll och såg också Alex och Dan.

Vi tog bussen tillbaka till Phnom Penh där vi har varit på Killingsfield och S-21. Båda ställena har med Pol Pot regimen att göra och det är svårt att riktigt greppa vad som hände vid dessa platserna. Speciellt när det hände för inte så länge sedan och att det ens fick hända!

Maten i kambodja är inte lika god som i Thailand, men godare än i Vietnam! Det är rätt roligt för att de använder i stort sett inte kniv här, så man har ätit all mat med gaffel och sked (jag använder i princip bara skeden) nu i snart sex veckor. Ja på tal om det, känns helt galet att vi snart varit borta i sex veckor! Känns som typ max tre. Elin har varit borta halva sin tid nu, vilket innebär att vår tid tillsammans också har kommit halvvägs. När jag tänker på att jag har typ åtta veckor kvar av min resa känns det som en evighet, men när man sen tänker på att man redan har varit borta i snart sex och att det om en vecka bara är halva tiden kvar, då känns det helt plötsligt som hur lite tid som helst!

Ikväll har vi sista kväll i Kambodja för imorgon ska vi tillbaka till Thailand! Ska bli riktigt härligt och vi har verkligen sett fram emot dessa veckorna. Vi ska ta oss ner till södra thailand och leva loppan lite och bara sola, bada och festa. Eftersom vi inte tog oss till Filippinerna och Boracay har vi sagt att vi ska "lyxa" till det lite dessa veckorna, men eftersom det är högsäsong i thailand och det är rätt dyrt där så blir det väl inte riktigt lyxliv. Har förstått att det är mycket folk hemifrån som är i thailand nu, vem vet, man kanske träffar på någon!

Hoppas ni har det bra där hemma och får snö någon gång så att det känns som vinter. Jag klagar inte, vi har haft typ 35 grader varje dag sen vi åkte hemifrån men mer för er skull ;) Vi hörs när vi är i Thailand igen!



Soluppgången vid Angkor Wat!



En morgontrött Josefine!





Den mysiga nattmarknaden!



Bilderna från Phnom Penh kommer när jag lagt in dem på datorn, ha det bra!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0