4 veckor

 
Kan inte riktigt förstå det själv men fyra veckor har redan gått sedan vi lämnade Sverige. Mycket har också hänt under den tiden, både här och där hemma. Har haft en Skypedag idag och pratat med några kompisar hemma men också med farmor och farfar samt pappa. Tidsskillnaden gör det lite jobbigt att hitta tid ibland men söndagar brukar vara min skypedag.
 
Annars har veckan rullat på som vanligt. Vi har haft läxor som vanligt och mycket tid i veckorna går åt till skolarbete och träning. Vi slutar kvart över fem två dagar och kvart i fyra två dagar i veckan så efter det hinner man inte med så mycket. Alla som känner mig hemma vet att jag inte tränat så värst mycket på sista tiden men det är ändring på det vill jag lova. Nancy har öppnat en ny värld för mig så numera tränar jag bootcamp tre dagar i veckan plus att vi simmar lite då och då :) det trodde jag aldrig, haha.
 

I helgen har det varit en turnering för basketbollagen och volleybollagen så vi har gått och kollat tre matcher då Nancy fick gratisbiljetter från hennes fotbollslag. Dock kollade vi bara på killarnas matcher ;) Har pratat om stämningen innan men i fredags var skolans cheerleading squad också på matchen och hejade och gjorde framträdande.
 
Efter basketmatchen i fredags följde vi mer några nya kompisar som vi träffat här (ett gäng underbara tjejer, varav tre kommer från Gävle) ut till en nattklubb som var något helt annat än Cactus Jack. Klubben var riktigt modern och bara lite äldre folk så där trivdes mycket bättre :) Dock har vi märkt att vi i Sverige är mycket längre fram när det kommer till musik då de flesta låtarna de spelade var populära hos oss för några år sedan. Men det är nog mycket tack vare att vi har Spotify och att de precis har fått det här. Lite konstigt ändå när de är grannland till USA.
 
Igårkväll (lördag) tog jag och Nancy det bara lugnt hemma hos mig. Vi lagade mat och skulle egentligen pluggat men så blev det inte. Vi gjorde kalkonfärsbifffar med coucoucsallad till kvällsmat. Det var så gott att vi direkt började planera att göra det som matlådor till hela veckan :)
 
 

Nu sitter jag i skolan och ska återgå till skolarbetet. Har en muntlig presentation imorgon i marknadsföring så får öva på den. Hoppas ni har det bra där hemma!

Snowboard

 
Nu har vi varit borta i tre veckor, tiden verkligen flyger iväg och nu är det "bara" fyra månader tills vi är hemma igen :)
 
I fredags efter skolan satte jag och Nancy oss i skolan för att plugga lite med tanke på att vi skulle vara borta hela lördagen. Därefter gick vi till skolans pub och käkade lunch. Jag vet, skolan har en egen pub! Lite annorlunda jämfört med hemma om vi säger som så ;) 
På kvällen kom Nancy över och vi gjorde mackor till lördagens utflykt. Därefter åt vi glass med Sara (min rumskamrat) och hade tjejsnack hela kvällen. 
 
 
 
 
I lördags var vi på en helgdagsutflykt till Sun Peak som är Kanadas andra största skidanläggnig. När vi kom dit var det lite snöigt men det blev bättre under dagen. Vi åkte buss både dit och hem vilket var väldigt smidigt. Vi bestämde oss för att prova på att åka snowboard, vilket var riktigt svårt! Som tur var så hade vi Linus som åkt mycket innan och som lärde oss grunderna. Dock har jag åkt lite wakeboar innan och när man åker snowboard så ska man göra precis tvärtom, vilket jag hade väldigt svårt att ta åt mig. Det gick ganska hyfsat för oss ändå måste jag säga, men idag är vi ömma i hela kroppen efter alla vurper! 
 
 
 
När vi kom tillbaka drog vi med oss Sara och satte oss i jacuzzin en timme innan vi gick och kollade på killarnas volleybollmatch mot Saras förra skola. Idrotten här är verkligen inte alls som  hemma och även fast det var lördagkväll så var det fullt med folk och stämningen ska vi inte prata om! Efter fem set blev det till slut vinst till Wolfpack :) 
 
Idag har vi suttit i skolan och gjort lite skolarbete inför veckan. Fick pratat lite med killarna där hemma via Skype, det var väldigt kul att få se dem och prata av sig lite :) 

Bootcamp

 
Mamma skrev och tyckte jag uppdaterar bloggen för sällan så får väl bli bättre på det :)
 
Nu har skolan dragit i gång på riktigt och vi oftast tre lektioner på en dag förutom fredagen då vi bara har en och slutar 10:20, helt underbart om du frågar oss. Eftersom vi har två quiz i början av varje vecka så blir det att vi behöver plugga på söndagarna, vilket gör att en tidig fredag är extra skönt. När jag pluggar hemma brukar det vara att man går på lektionerna men sen pluggar man mer intensivt veckan innan tentan men här är det helt annorlunda då vi läser alla samtidigt och man har läxor hela tiden, kommer ta ett tag innan man kommer in i den studietekniken igen. Känns lite som att man är tillbaka på gymnasiet :) 
 
Det här är vad Kineserna gör under lektionen, det vill säga spelar spel. 
 
Hör och häpna men jag var faktiskt iväg och tränade en timmes Bootcamp igårkväll tillsammans med Nancy. Ska erkänna att det inte var helt frivilligt men det gick faktiskt ganska bra, men jisses vad jobbigt det var! Körde något som heter Tabata, det vill säga att man kör intensivt i 20 sekunder sen vilar man 10 sekunder och så upprepar man detta åtta gånger på nio olika stationer. Stationerna var armhävningar, utfall, hopprep, plankan och massa andra jobbiga övningar som tränar hela kroppen. Om Nancy får som hon vill ska vi nog tillbaka imorgon, får se hur det går med min träningsvärk ;) haha. 
 
Efter passet bokade jag och Nancy en resa till Vancouver under lovet. Vi har lov här samma vecka som det är sportlov hemma. Vi bokade buss, hotell och biljetter till att se när Vancouver Canucks möter Minnesota också, ska bli kul! 
 
På lördag ska vi förhoppningsvis ta oss bort till Sun Peak (som är Kanadas andra största skidområde) och prova på snowboard för första gången. Undra hur det kommer gå med 2 pass bootcamp i benen. Men som sagt, mycket att se fram emot :) 
 
Nu ska jag tillbaka till skolan och möta upp Katherine, en tjej från Vancouver som också ska med och åka skidor på lördag och som jag har en kurs tillsammans med. Vi ska skriva klart vårt memo tills imorgon. Hoppas ni har det fint där hemma fast ni har storm lite hela tiden tycker jag! 
 
Vi har ganska mycket snö kan man säga. Detta är International building som vi har en kurs i. 
 
 
Morgonens fina utsikt! Kommer aldrig tröttna på den :)

Cactus Jack

 
Brukar inte läsa igenom mina inlägg innan jag publicerar dem men såg nu att jag hade massa stavfel i förra inlägget så får kanske börja göra det. Om jag får skylla på något så är det att jag har både svenskt och engelskt tangentbord på mobilen så ibland byter den lite hur den vill och då blir stavningsprogramet helt knäppt ;) 
 
Sist jag skrev skulle vi ha tacokväll och det blev verkligen lyckat. Tycker det är väldigt kul att vi gör sånna små saker som att laga mat ihop, gör vardagen mycket roligare. 
 
 
Förutom snöstormen så drabbades också en av byggnaderna på skolan av strömavbrott som de inte riktigt fick rätt på och detta har gjort att vi inte kunnat få tag i våra böcker till kurserna, då bokaffären ligger i just den byggnaden. Istället fick jag beställa böckerna online. Böckerna här är mycket dyrare än hemma men de hade ett smidigt system för att hitta rätt bok: man klickade bara i vilken kurs man hade och vilken lärare så kom boken upp som krävdes till den kursen. Mycket smidigt! 
 
Kommer verkligen sakna en sån här utsikt när man kommer hem till platta Skåne igen :)
 
Igår (fredag) så hade vi först lektion på morgonen sen strosade vi runt någon timme på ett shoppingcenter och sen köpte vi alkohol inför kvällen. Väldigt kul att de hade rekorderlig cider här också men rätt mycket dyrare än hemma. Pratade även med syrran en lång stund på Skype vilket var väldigt kul! Vi har snart varit borta i två veckor och tiden börjar helt plötsligt bara springa iväg. Våra fyra månader här kommer gå fort, sen har vi tre veckors semester i Kalifornien innan Sverige väntar igen. 
 
Tillbaka till gårdagen: vid sex träffades vi hemma  hos mig för lite förfest innan vi stack till CoB (puben vi var på förra lördagen) där vi drack drinkar och åt lite mat. Efter några drinkar gick vi vidare till Cactus Jack vilket är bästa utestället i kamloops enligt alla vi pratat med. Det var väl helt okej enligt oss, nu vet vi alla fall vad som väntar nästa gång vi går dit :) dock spelade de så sjukt hög musik att man i stort sett inte kunde prata med varandra utan att skrika riktigt högt. 
 
 
 
 
 
 
Nu idag har vi varit en runda på stan och tagit den traditionsenliga lördagsfikan och därefter gick jag och Nancy på herrarnas basketmatch. Ingen av oss hade sett en match live innan så det var rätt kul. Fast vi fattade inte riktigt alla regler och så men det var kul då det var rätt många som var och tittade. Såklart vann wolfpack matchen!
 
 
 
Efter matchen hade vi tänkt gå till Walmart och handla lite mat men gjorde istället en spontanare och tog bussen ner till stan för lite käk och dricka på en pub. På bussen träffade vi Johan från Karlskrona och några kompisar till honom från Sydkorea och som gjorde oss sällskap under kvällen, mycket trevligt och väldigt spontant! Saknar verkligen att vi inte har så många pubar hemma. Den här puben hade fyra våningar och på varje våning var där fullt med folk som både åt och drack, en väldigt bra stämning med andra ord :) 
 
Hittade även ett citat idag som jag gillar väldigt mycket, speciellt nu när man kommit in i lite rutiner och börja få en vardag här. Älskar verkligen att resa och det var tråkigt att början av vår vistelse här blev som den blev, men nu börjar det ordna upp sig och jag vet att det här kommer bli en oförglömlig resa. 
 
 

Skolvecka

 
Nu har vi börjat komma in i vardagen på riktigt här i Kamloops. Skolan skulle ha startar i måndags men på grund av en snöstorm i söndagskväll så var skolan stängd i måndags. Vi bestämde oss istället (Jens idé) för att gå upp till Aberdeen Mall så jag kunde fixa ett kanadensiskt nummer och Jens kunde köpa träningsskor. Det är kanske 2,5 km till Aberdeen om ens det men snacka om en backe! Dessutom hade de inte plogat trottoaren så vi fick pulsa fram i 50 cm snö, kan säga att vi alla hade lite att säga till Jens när vi kom upp om backen men bra träning :) 
 
 
 
 
Tuuli som gick framför mig och Jens där långt framme. 
 
 
I tisdags började skolan istället och vi har nu haft alla våra lektioner en gång. Vi går precis som på gymnasiet här så vi har ca 75 minuters lektioner två till tre gånger i veckan i varje kurs. Dock har vi små läxor varje vecka och speciellt till första lektionen av varje kurs i veckan. Det tyst små quiz man ska göra så de ser att man har läst kapitlet i boken som vi ska gå igenom på lektione.  De flesta kurser vi läser verkar väldigt roliga men sen har vi statistiken som jag inte riktigt fått grepp om än men där har vi också bara 50 minuter lektioner så hann inte med så mycket idag. 
 
När vi skulle gå till skolan idag upptäckte vi att vi hade två kurser på samma tid så fick ta oss mer till intenational admission och försöka fixa det. Nu står vi på en väntelista för en av kurserna men hoppas på att vi kan bli registrerade (går på lektionerna som vanligt ändå). De har ett helt annat system här så det tar lite tid att lära sig allt. Vi går med många utbytessrudenter men också några kanadensare :) 
 
 
 
I söndags innan snöstormen drog igång på riktigt så var alla nya utbytessrudenter iväg på tubing. Man satt i en stor badring och åkte ner för en backe. Sjukt roligt då man åkte i stora gäng men det var så fruktansvärt kallt! (Som ni kanske ser på bilderna) 
 
Det var allt för denna gången! Ikväll ska vi laga tacos hela gänget och bara hänga innan skolan drar igång på riktigt :) 

Kamloops Blazers

 
Nu är det morgon här i Kanada och bör en gångs skull har jag sovit längre än sju. Men det kanske är för att vi var uppe till ett inatt och inte somnade vid nio som vi brukar, haha. 
 
Igår morse gick vi till skolan vid nio tiden men när vi kom dit visade det sig att vi redan fixat det mesta hemifrån Sverige som vi skulle fixa under dagen så vi följde med Linus och Nancy till walmart istället :) walmart har verkligen allt och det mesta är i pris som hemma men vissa saker är väldigt billigt. 
 
Dock hade de gratis lunch i skolan så vi gick dit och åt lunch och mötte även upp Matthew och Tuuli. Därefter tog vi bussen downtown för lite upptäcksfärd men pga av att det var så himla kallt så slutade med att vi satt på ett café istället och introducerade den svenska fikan för våra nyfunna vänner. De gillade verkligen konceptet ;)
 
När vi kom hem igen lagade vi mat innan vi åkte tillbaka downtown för att kolla på när Kamloops Blazers slog Vancoucer Giants i ishockey efter straffar. Ishockey här är verkligen seriöst och det var ca 5000 som kollade på matchen. Helt galet och såklart drack vi Canadian Beer. 
 
Efter matchen gick vi till en bar som jag inte kommer ihåg namnet på men som vi definitivt kommer komma tillbaka till. Där var väldigt mycket folk och väldigt mysigt. Vi drack några drinkar, lite öl och även lite appetizers. Där var mycket billigare drinkar hemma då de kostade ungefär lika mycket som cider och ölen gjorde. Vi tog en taxi hem vid halv ett och sen somnade jag som en stock. Nu har vi precis ätit brunch och jag, Jens och Tuuli ser film på mitt rum. Precis när vi startade filmen så kom äntligen min rumskamrat och hon verkade väldigt trevlig. Hon pluggar till veterinär (tror jag i alla fall, haha) och och kommer härifrån Kanada bara 10 mil bort. Tydligen hade hennes förra rumskamrat som bodde i mitt rum då inte varit alls social och alltid haft dörren stängd. Så det förklarar kanske varför det var så smutsigt här och så. Känns skönt att äntligen träffat henne. Jens rumskamrat har inte kommiknän men förmodligen kommer han under dagen då alla börjar skolan imorgon :)
 
Svensk fika. 
 
 
 
En dubbel strawberry daiquiri för 8 dollar ;)
 
 

Första skoldagen

 
Förlåt för att vi varit dåliga på att uppdatera men det har inte varit så mycket att berätta och vi har inte riktigt haft lust till det om vi ska vara ärliga. De senaste två dagarna har varit ganska jobbiga för oss. Eftersom alla andra i byggnaden vi bor i är på jullov har det varit ganska ensamt och vi har liksom inte haft så mycket att göra. Då det även var nyår och röd dag så har mycket var stängt och vi har inte kunnat göra så mycket. När vi sen fick våra rum som vi ska ha här (delar kök och toalett med en annan person som vi inte träffat än då de har jullov, Jens delar med kille och jag med en tjej) så var de sjukt smutsiga och inte alls vad vi förväntat oss så då var det som att bägaren rann över för oss. Men vi har fått mycket stöd hemifrån och bara längtat till vardagen drar igång så vi kan tänka på annat. Det blir ju så att har man inget att göra hinner man tänka mycket mer och sakna alla där hemma. 
 
Men idag vände det verkligen för oss. Vi började skolan redan klockan 7 imorse med registrering och introduktion. Jag (Josefine) har varit orolig för engelskprovet som vi blivit tillsagda att vi skulle göra enda sedan i september och idag fick vi reda på att vi inte behövde göra provet, så skönt! Vi träffade direkt två svenskar från Halmstad men också två finska tjejer och två killar från Australien som vi hängt med hela dagen. Nu på kvällen var vi dessutom iväg och så skolans manliga volleybollag när de spelade. Väldigt kul men hängde inte alls med på alla regler :)
 
Engelskan funkar fint än så länge och man kan mycket mer än vad man tror. Dock har inte skolan dragit igång än så vi får se hur det blir sen ;) 
 
Det bästa med Kanada är verkligen att folket är så trevliga här. Vart man än går hälsar folk, är allmänt trevliga och hjälper en gärna. Imorgon väntar ytterligare en skoldag och därefter eventuellt lite fest med våra nya vänner. Men vi får se vad som händer, har fortfarande lite problem med jetlagen. Hörs snart igen! 
 
 
 
Wolfpack (skolans sportförening) vann med 3-0. 
 
 
De har Starbucks på skolan, inte bra ..
 
Utsikten från där vi bor, helt sagolik!

RSS 2.0